Kenbri Blog

Over de blog van Kenbri Fire Fighting

Welkom op de blog van Kenbri Fire Fighting, uw partner op het gebied van brandbestrijding. Met het plaatsen van interessante artikelen op deze blog delen we graag onze kennis en expertise. Hiermee geven we inzicht in de werkzaamheden van Kenbri Fire Fighting en snijden we graag diverse vakinhoudelijke thema’s aan. Van artikelen over het verschil tussen fluorhoudend en fluorvrij blusschuim tot advies rondom de aanschaf van een brandweerslang. Deze artikelen zijn interessant voor een ieder die zich bezighoudt met brandbestrijding. Of u nu werkzaam bent voor de brandweer, verantwoordelijk bent voor de brandveiligheid in de industrie of u bezighoudt met de veiligheid in de offshore sector.

28/07/2017

Corrosie in uw blusleiding

Stilstaand water in blusleidingen in combinatie met verontreinigingen en micro-organismen zorgen voor ideale omstandigheden waarin corrosie op kan treden. Corrosie veroorzaakt lekkages en verstoppingen met waterschade en uitval van systemen als gevolg.

LEES MEER
13/07/2017

Armaturen voor brandbestrijding

Brandweermateriaal wordt zowel bij de brandweer als in de industrie toegepast. Naast persoonlijke beschermingsmiddelen, brandslangen en bijvoorbeeld straalpijpen bestaat er ook een variatie aan armaturen.

LEES MEER
11/07/2017

Waar moet u op letten bij een brandweerslang?

Wanneer u op zoek bent naar een brandweerslang is het belangrijk om u goed te oriƫnteren. Maar hoe bepaalt u welke slang u nodig heeft of welke slang in uw situatie de beste is?

LEES MEER
06/07/2017

Hoe bepaalt u de kwaliteit van uw blusschuim?

Blusschuim is verkrijgbaar in diverse kwaliteiten. De eigenschappen van de verschillende blusschuimen lopen erg uiteen. Het type blusschuim dat u nodig heeft hangt dan ook af van het soort brand, maar bijvoorbeeld ook van de grootte van de brand.

LEES MEER
14/06/2017

Het verschil tussen fluorvrij- en fluorhoudend blusschuim

In de berichtgeving rondom giftig blusschuim komen een aantal termen herhaaldelijk terug. Fluor, PFOA, C8 en C6. Maar wat betekenen deze termen precies en hoe verhouden zij zich tot elkaar? U leest er alles over in deze nieuwe blogpost.

LEES MEER
23/05/2017

AD artikel over blusschuim

Naar aanleiding van het vandaag verschenen artikel in het Algemeen Dagblad omtrent giftig blusschuim krijgen we een hoop vragen van bezorgde klanten. Heel begrijpelijk. Daarom willen we hier graag inhoudelijk op reageren.

LEES MEER

Verschillende werkgebieden.

Kenbri Fire Fighting is totaalleverancier voor brandbestrijding in verschillende werkgebieden. Wij zijn leverancier en servicepartner voor Brandweer Nederland. Ook inspecteren en keuren wij blussystemen in industriële sector. Daarnaast ontwerpt onze engineeringsafdeling klantspecifieke oplossingen voor brandbestrijding. In de maritiem- en offshore sector leveren we brandweermaterialen, blussystemen, reddings- en veiligheidsmaterialen. Tenslotte zijn we gespecialiseerd in incidentbestrijding op vliegvelden en onderhouden wij alle brandweervoertuigen van de Koninklijke Luchtmacht.

Al deze werkgebieden vragen om een andere aanpak, andere systemen en uiteenlopend materiaal. Kenbri Fire Fighting levert niet alleen materiaal. Wij kunnen u ook ondersteunen met onder andere advies, inspectie, onderhoud en installatie van brandbestrijdende systemen en materialen. Over deze dienstverlening leest u ook meer op onze blog.

 

Brandbestrijding en brandveiligheid

Vanuit onze passie voor veiligheid delen wij graag onze kennis. Zo weet u wat er speelt binnen de branche, wat de mogelijkheden zijn of waar u op moet letten bij brandbestrijding. Uw veiligheid en die van anderen staat voorop. Heeft u specifieke vragen of opmerkingen naar aanleiding van een blogartikel? Neem dan vooral contact met ons op.